Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Настройки на Домашна група

Всеки потребител се нуждае от време на време от споделяне на документи. Въпреки това продължителното копиране и преместване може да бъде доста обезсърчаващо. Ето защо решихме да напишем статия за споделяне на информация, документи и принтери в т.нар. Домашна група (HomeGroup). Какво представлява тази Домашна група? Мрежа от взаимосвързани компютри, позволяващи лесно споделяне на определени файлове, папки и принтери.

Как да създадете Домашна група?


Отворете Домашна група, като щракнете върху бутона Старт, след това върху Контролен панел (Control Panel), въведете Домашна група (HomeGroup) в полето за търсене и след това изберете Домашна Група (HomeGroup).


Ако все още не сте създали Домашна група, щракнете върху Създаване на Домашна Група (Create a HomeGroup), след което следвайте инструкциите. Ще изберете какво искате да споделите с други хора, а след това ще бъде генерирана парола за вас. Всеки, който иска да се свърже с Домашната група, която ще създадете, ще трябва да знае тази парола. Винаги можете да намерите паролата отново тук, в това меню (ще обясним как по-късно).

Можете също да зададете стрийминг за всички мобилни устройства, свързани към Домашната група. Ако искате, можете да стриймвате музика от компютъра на външен плейър, ако папката за музика е споделена в Домашната група.


Настройка на паролата и избор на споделени папки

Генерираната парола ще бъде низ от главни и малки букви и цифри. А това е доста трудно да се запомни. Когато създавате Домашна група, можете да промените генерираната парола. Ето как:


След като създадете Домашна група, ще видите прозорец с възможни промени в настройките. Прозорецът е разделен на три части, а долната част на този прозорец е Още действия за Домашна група (Other homegroup actions). Тук можете да промените паролата.

След като кликнете, ще се покаже текущата парола и тук можете да я промените. След като напишете нова парола, просто кликнете върху Напред.

ГОТОВО!

Вашият продукт беше добавен към количката

Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите