COVID-19 UPDATE: Поради епидемията от коронавирус работим отдалечено от домовете си, за да останем в безопасност, но това не се отразява на услугите, които предоставяме на нашите клиенти. Все още сме тук за вас на 100%!
Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Възстановяване на повредена система

Въпреки че днешните операционни системи са предназначени да проверяват два пъти повече, че приложенията, актуализациите и драйверите са съвместими и полезни за системата, от време на време те могат да се поддадат на Вашите убеждения и да инсталират файлове, които могат да нарушат гладкото функциониране. Понякога е по вина на потребителя, понякога е виновна операционната система. Ето защо един много полезен инструмент е интегриран в контролния панел – Възстановяване на системата (System Recovery). По същество тя "пренавива времето" и е в състояние да изглади системните неизправности, което спестява много време и нерви.


Как работи?

Системата автоматично създава резервно копие на системните файлове, за да може да възстанови системата до състоянието, в което е билa, преди да инсталира актуализация или драйвер, който е причинил проблеми. Резевният файл се създава преди всяка системна актуализация и файлът се записва в конкретна папка. Папката е ограничена от наличното пространство, така че броят на точките за възстановяване е ограничен. Потребителите също така могат да създават свои собствени точки за възстановяване, например, преди да се намесят в системните файлове. Този инструмент променя само системните файлове; Вашите документи и лични файлове ще бъдат запазени.


Сега ще ви покажем как да възстановите система на предишна точка за възстановяване.

Стъпка 1

Отворете Възстановяване на системата (System Restore) по следния начин: щракнете върху бутона Старт; в полето за търсене въведете Възстановяване на системата (System Restore), след което в списъка с резултати щракнете върху Възстановяване на системата (System Restore).

В Windows XP инструментът се отваря, като кликнете върху Изпълни (Run) и след това напишете Възстановяване на системата (System Restore).

Когато се отвори прозорецът, ще бъдете запознати с инструмента и можете да прочетете необходимите стъпки. Изберете Напред (Next).


Стъпка 2

Сега ще видите списък с точки за възстановяване, от които трябва да изберете желаната точка за възстановяване (обикновено това е последната преди инсталирането на актуализацията или драйвера, който е опорочил системата). Изберете желаната точка за възстановяване и щракнете върху Напред (Next).


Стъпка 3

В тази стъпка просто потвърдете избраната точка за възстановяване. Кликнете върху Напред (Next) или Край (Finish), компютърът ще се рестартира и системата ще се възстанови автоматично.


Стъпка 4

Възстановяването на системата трябва да се стартира автоматично и ако е успешно, проблемите ви се решават.

Ако обаче възстановяването е неуспешно, можете да върнете обратно извършените промени или да изберете по-ранна точка за възстановяване. Този процес е подобен на стартирането на функцията за възстановяване на системата от стъпка 1. Отворете инструмента за възстановяване на системата (System Restore) и изберете желаната точка за възстановяване. Ако дори това не помогне, има опция за възстановяване на фабричните настройки на системата, но – внимание! – това ще изисква нова инсталация на всички приложения и програми.

Вашият продукт беше добавен към количката

Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите