Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Отдалечена помощ

Случвало ли се е, да ви е трябвала помощ с проблем с компютъра? Или да не сте разбирали нещо и да сте искали да Ви покажат как се прави? Определено да. За тези случаи отлично решение е програмата Отдалечена Помощ (Remote assistance). Както подсказва името, става дума за споделяне на контрола над даден компютър от най-малко двама души, които са далеч един от друг. По този начин може да се предава информация, да се споделят работни процеси или да се решават технически проблеми.

На практика, Вие седите вкъщи с компютъра си (например), а другият човек е свързан с него. Двамата виждате един и същ екран, и двамата имате контрол над клавиатурата и мишката. Подобна помощ е ефективна, бърза и удобна, но, и носи със себе си рискове за сигурността, за което ще говорим в края на тази статия.

Ако имате нужда от помощ

Има два начина да поискате или предоставите помощ. В случай, че и двамата потребители имат Windows 7,  просто използвайте Лесно свързване (Easy Connect).

Ако операционните системи са различни (напр. един човек има Windows 7, а вторият – Windows XP), имате две възможности да изпратите поканата. Трябва или да запишете поканата като файл и след това ръчно да я изпратите на получателя, или да изберете Изпрати покана по електронната поща. Генерира се парола, която другият човек ще използва за да се присъедини към Вас.

Ако помагате

Ако Вие сте този, който ще помага, в началото изберете възможност Предлагане на помощ за потребителя, който Ви я е поискал. След въвеждане на паролата, която ще получите предварително от потребителя, на когото искате да помогнете, следвайте инструкциите.

Предпазни мерки 

  1. Преди да възложите контрола върху компютъра си на непознат, помислете дали е надежден. Все пак той ще получи достъп до вашите файлове и лична информация.

  2. Преди самото действие, затворете всички програми, които не искате да се виждат.

  3. Ако Ви се струва, че другият човек, вместо да се опитва да Ви помогне, по-скоро се опитва да Ви навреди, веднага кликнете Спиране на споделянето или просто излезте от програмата.

Вашият продукт беше добавен към количката

Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите