Все още нямате профил? Създай нов

Настройки

Повече дисково пространство

Ако компютърът или таблетът Ви започват да се оплакват от липса на свободно пространство на диска, това ръководство ще Ви бъде от полза. Ще Ви кажем например как да изтриете стара версия на Windows (ако сте актуализирали системата си на Windows 10), която все още се намира на диска Ви. Не забравяйте обаче, че ако премахнете старата  версия на системата, не можете да я върнете обратно. За сметка на това пък ще освободите десетки гигабайти на диска си.

Windows.old

Tова е името на файла, който може да изтриете. Къде да го намерите? Направете го стъпка по стъпка. Първо, намерете файла. Можете да го направите, като натиснете клавишите Win + S. Въведете почистване на диска (disc cleanup) в полето за търсене. Можете да го откриете и като кликнете върху менюто Старт, изберете бутона с лупа и въведете почистване на диска (disc cleanup).

C Drive?

Ще се покаже прозорец, в който ще можете да избирате кои данни искате да изтриете. Ако не изберете друго, ще бъде избран C Drive – това е устройството, на което Windows събира данните си автоматично. След това кликнете върху бутона OK.

Готовo за няколко минути

Отворете приложението, което ще изчисли за няколко секунди колко дисково пространство може да изтрие. Ще се покаже списъкът от файлове, от който ще можете да изберете колко файла искате да изтриете. Ако не искате да избирате, просто кликнете върху бутона Почистване на всички файлове (Clean all files). След известно време ще се появи прозорец, от който можете да изберете опция Предишна инсталация на Windows (Previous Windows Installation).

 

Потвърдете избора си и кликнете върху Изтриване на файлове (Delete files).

Ще има още един прозорец, който ще ви попита дали сте сигурни, че искате да изтриете старата версия на Windows. Кликнете върху Yes.

 

След това ще започне процесът, при който данните от старата версия на Windows ще бъдат изтрити. Обикновено отнема няколко секунди, понякога няколко минути. И така се  отървахте от старата версия на системата си.

Вашият компютър може да работи по-бързо не само като изтриете стария Windows. Можете също така да премахнете и други файлове, които не са ви нужни (не, нямаме предвид изчистане на кошчето). Програмата CCleaner например ще Ви помогне с това.


Някои от снимките в статията са взети от http://wintip.cz/.

Вашият продукт беше добавен към количката

Безплатна доставка и 30-дневен период на връщане на парите